0911 611 211 | odbyt@orbispictus.sk Skôr, ako nám zavoláte, prosíme vás, aby ste si pripravili ID, IČO alebo číslo objednávky.
0917 804 260 | kramarik@orbispictus.sk Použite v prípade problémov s e-učebnicami alebo licenciami.
 
Search Search
Bibiana

Medzi najkrajšími knihami Slovenska za rok 2015 je aj Nový pomocník z matematiky

V 24. ročníku súťaže, ktorú každoročne vyhlasuje BIBIANA, Medzinárodný dom umenia pre deti v spolupráci s Ministerstvom kultúry SR, Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, Slovenskou národnou knižnicou a Zväzom polygrafie na Slovensku, získalo v kategórii Učebnice ocenenie vydavateľstvo Orbis Pictus Istropolitana.

Medzi najkrajšie knihy Slovenska sa zaradila aj séria Nový pomocník z matematiky pre druhý stupeň základných škôl a gymnázií s osemročným štúdiom, pod autorským vedením Ivety Kohanovej z Oddelenia didaktiky matematiky FMFI UK, redaktorsky zastrešeným Martinou Totkovičovu.

Ocenenie z rúk predsedu poroty Daniela Brunovského, akad. maliara a členky direktória PhDr. Viery Hajdúkovej, PhD. prevzala šéfredaktorka Martina Totkovičová a riaditeľ vydavateľstva Stanislav Madarás.

Projekt Nový pomocník z matematiky je jedinečným projektom vytvoreným kolektívom skúsených učiteliek matematiky, spracovaný na základe požiadaviek učiteľov z praxe. Rozvíja matematickú, čitateľskú a finančnú gramotnosť. Pracovný zošit využíva autokorektívne prvky ako sú doplňovačky a tajničky, ktoré sú pre žiakov zaujímavé a motivujúce. Obsahuje aj prvky diferencovaného vyučovania, ktoré umožňujú individuálny prístup a zohľadňujú rôzne tempo žiakov. Pridanou hodnotou pracovného zošita je v závere každej kapitoly test s úlohami s výberom odpovede na komplexné zopakovanie prebratého učiva.

Do 29. mája 2016 si Nový pomocník z matematiky môžete pozrieť priamo v Bibiane, kde tvoria súčasť expozície výstavy Najkrajšie knihy Slovenska 2015.

Pre vydavateľstvo Orbis Pictus Istropolitana s dvadsaťpäť ročnou tradíciou je to po minuloročnom ocenení ďalšou motiváciou k ďalšiemu skvalitňovaniu vydávaných titulov a hľadaniu spôsobov, ako poskytnúť školám čo najkvalitnejšie a zároveň dostupné učebnice a pracovné zošity.